Prefab houtbouw

Bij Van Den Elsen Houtbouw bespreken we met u graag uw globale wensen voor een prefab houtbouw en andere constructies. Daarnaast bespreken we ook graag uw reeds verder uitgewerkte plannen. U bent hiervoor van harte welkom bij ons in de werkplaats in Gemert, in de buurt van Eindhoven. U kunt dan meteen een kijkje nemen ‘achter de schermen’ en zien hoe Nederlands enige Hundegger 1300 verbindingen aan houten balken maakt. Of u stuurt uw schets of tekening van de constructies van uw prefab houtbouw per e-mail naar ons toe. Naar aanleiding van uw bezoek of uw tekeningen per e-mail kunnen we een vrijblijvende offerte op maat opstellen. Afhankelijk van het project, kunnen we het tekenwerk van de constructies van uw prefab houtbouw eventueel laten berekenen door onze vaste constructeursbureau.

Voortraject van prefab houtbouw

Als het voortraject is afgerond, en de tekening en offerte zijn goedgekeurd kunnen we het hout, voor bijvoorbeeld uw eikenhouten overkapping, gaan bestellen voor productie. De meest voorkomend maten hebben we standaard op voorraad. Mochten er afwijken maten in uw project zitten dan bestellen we deze op bestek rechtstreeks bij de zagerij. Het gaat dan om een mooie QPA kwaliteit eiken. Dit wordt geleverd als 4-zijdig glad geschaafde balken. Als het hout gearriveerd is, gaan we er zo snel mogelijk mee aan de slag. We beschikken over een modern machinepark, waarmee we constructies van uw prefab houtbouw machinaal kunnen maken.

Laat ons u adviseren over de beste constructies

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de constructies van een prefab houtbouw en wilt u met eigen ogen zien hoe we te werk gaan? Maak dan een afspraak. De koffie (of thee) zetten we vers voor u! Daarnaast neemt u ook vrijblijvend contact met ons op voor vragen en meer informatie over bijvoorbeeld gelamineerd vuren of andere producten. Dit doet u door een e-mail te sturen naar info@vdelsenhoutbouw.nl of neem telefonisch of via WhatsApp contact met ons op via het telefoonnummer (0492) 53 70 60.

Productie met onze CNC-Machines

Het gebruik van onze CNC machines wordt veel toegepast op nieuwbouw, moderne woningen, standaard tuinhuizen en bijgebouwen, zoals een kapschuur, schaapskooi, schop, nieuwe spanten voor woning of bijgebouw, boerderij gebinten, bruggen, uitkijktorens, hooibergen, gastenverblijf, poolhouse, enz. Hiervoor worden alle onderdelen geproduceerd op een moderne CNC-machine. De Hundegger Robot Drive, onze grootste CNC machine, heeft een bewerkingsbereik van van 130x30cm en een bewerkingslengte van maximaal 10 meter.

Op deze machine kunnen we hout afkorten, frezen, van diverse verbindingen voorzien zoals pen en gat, zwaluwstaart, gordinglas, ornamenten aan de kop van de balk, balusters, haaklas en nog veel meer. Ook kunnen we alle gaten voor boren voor eventuele schroef verbindingen (bijvoorbeeld om sporen op een kap te maken. We kunnen daarnaast ook de infrezingen maken voor ankers onder in de kolommen, bijv. een rond gat of een sleuf. Met deze machine kunnen we ook duidelijke markeringen op het hout zetten, waar bijvoorbeeld sporen aansluiten op nok of hoekkeper, of zelfs waar de panlatten moeten komen. Dit scheelt natuurlijk heel veel tijd bij de montage.

Extra informatie

Houtsoorten

Over het algemeen werken we met Pools en Frans eiken. De eiken balken importeren wij zelf direct vanaf de zagerij, hierdoor kunnen wij goed de kwaliteit bewaken. Maar ook kunt u bij ons terecht voor douglas of gelamineerd vuren.

Loonwerk

We kunnen ook zaag, schaaf en freesbewerkingen verzorgen voor aannemers en zzp- ers; heeft u zware balken die u niet makkelijk kunt afkorten of frezen, wij kunnen het voor u verzorgen.